banner

   home

schilderijen en tekeningen haiku's exposities    over mij / contact

Over mij en mijn werk


Van kinds af aan teken en schilder ik naar de natuur. Sinds 1996 werk ik in olieverf op doek. Vanuit de waarneembare werkelijkheid ben ik mijn richting gaan zoeken in de abstracte kunst. Het is fascinerend hoeveel de beeldtaal, d.w.z. vorm, kleur en lijn, kan uitdrukken. Maar het is ook een zoektocht, een reis in het onbekende. Het vertrekpunt staat vast, maar de weg en het resultaat niet. Soms geeft een schilderij zelf aan waar het heen moet.

Voor mij is techniek belangrijk. Constant ben ik aan het uitvinden wat er met olieverf mogelijk is en na bijna twintig jaar heb ik de grens nog niet bereikt. Daarin zit de schoonheid. Het is nooit klaar en dat zet mij er toe aan op onderzoek te blijven gaan.
Het onderwerp zelf is net zo belangrijk. In een goed werk komt de manier waarop het geschilderd is als vanzelfsprekend samen met het onderwerp in een overtuigend geheel.
Mijn inspiratiebronnen zijn de muziek, de poëzie en de processen die de aarde vormgeven waaronder de wind.

Tot en met 2017 gaf ik les in olie- en acrylverfschilderen aan diverse groepen beginners en gevorderden. Ik ben schrijver van gedichten waaronder Haiku’s en van korte verhalen, waarvan er enkele gepubliceerd zijn. Deze staan bij Haiku’s en Korte verhalen.

Ik ben van 1959  en ik woon en werk in Almere. In een voormalig schoolgebouw in de Waterwijk huur ik atelierruimte. Daar maak ik ook deel uit van het Open Atelier.

Opleidingen: 

2000-2001        Kleine Academie, Amsterdam
2004-2005        Olieverftechnieken Jenny Helder, Almere
2008-2012        Vrije Akademie de Leuwenburg, met didactiek, Amsterdam

 

Contact


tel. 06-25552417 of 036-5331840

e-mail direct aan l.steenvoorden@kpnmail.nl

 facebook

© Copyright 2003-2019. Verhalen, gedichten, tekeningen, afbeeldingen en haiku's: Lilian Steenvoorden. Kunstwerken: Lilian Steenvoorden en cursisten zoals vermeld bij de werken. Webdesign en vormgeving: Marian Steenvoorden.
Wijzigingen in prijs en/of uitvoering van boek en schilderijen zijn voorbehouden.


atelier